اگر می توانستید فقط یک گیاه داشته باشید، کدام گیاه را انتخاب می کردید؟ همیشه این سوال از من پرسیده می شود و اولین پاسخ من این است که امیدوارم هرگز به این نتیجه نرسد که فقط یک گیاه در دسترس داشته باشم زیرا من تعداد انگشت شماری از گیاهان دارم که دوست دارم آنها را در رژیم غذایی خود بچرخانم و به عنوان پشتوانه گیاهی گزنه خشک شده بسیار مناسب برای حفظ سلامتی ما هستند.
تقریباً همیشه، شخصی که سؤال را می پرسد، پاسخ من را به یک گیاه محدود می کند و پاسخ من معمولاً زمانی که در نهایت آن را به یک گیاه و آن گزنه گزنه (Urtica dioica) محدود می کنم، شخص را شوکه می کند.
بله، گیاه گزنه خاردار، خسیس، خشن و علف هرز، گیاهی است که من نمی خواهم بدون آن زندگی کنم و ما از گزنه در برنامه غذایی روزانه خود برای دسترسی آسان به ویتامین ها و مواد معدنی استفاده می کنیم و ما همچنین گزنه را به دلیل بسیاری از ویژگی های آشپزی آن در آشپزخانه دوست داریم.
گزنه فواید دارویی زیادی دارد و ما از تمام قسمت های گیاه اعم از برگ، دانه و ریشه برای تهیه داروهای گیاهی استفاده می کنیم و در باغ، گزنه به عنوان کود، حشره کش و فعال کننده کمپوست ضروری است که در مزرعه، استفاده از گزنه فقط به همین جا ختم نمی شود و حیوانات مزرعه نیز از تمام خوبی های گزنه بهره می برند.
بزرگترین مانع برای استفاده از گزنه، این است که این گیاه حاوی کرک های ریز است که تقریباً بلافاصله پس از لمس، اسید فرمیک، یک ماده تحریک کننده، آزاد می کند.
این می تواند باعث چیزی شود که به آن نیش گزنه گفته می شود و پوست را تحریک کرده و گاهی اوقات راش ایجاد می کند و تحریک و بثورات معمولاً کوتاه مدت هستند و مانند پیچک سمی باعث ایجاد بثورات مداوم نمی شوند.
برای جلوگیری از نیش گزنه، زمانی که با گیاهان تازه گزنه کار می کنیم، فقط آستین بلند و دستکش بپوشیم و جالب اینجاست که نیش گزنه در برخی از فرهنگ ها برای شفا استفاده می شود و نام رسمی urtification را دارد که برای تحریک جریان خون به آن ناحیه استفاده می شود.