تخمه آفتابگردان منبع عالی از چربی های خوب مانند چند غیراشباع و تک اشباع است که می تواند برای بدن مفید باشد و این نوع چربی های سالم ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهند و تخمه آفتابگردان کیلویی این مرکز حاوی فیبر است که باعث افزایش دفع صفرا در مدفوع می شود که منجر به کاهش سطح کلسترول می شود.
طبق بسیاری از مطالعات، چربیهای غیراشباع بالاتر در مقایسه با رژیمهای کمچرب ارجحیت دارند و لیپوپروتئین های موجود در تخمه آفتابگردان به بدن کمک می کند تا به تدریج از شر کلسترول بد خلاص شود و تخمه آفتابگردان از جمله غذاهایی نیست که کلسترول بالایی دارند و یک ترکیب غذایی موجود در گیاهان به نام فیتوسترول که در تخمه آفتابگردان نیز یافت می شود، می تواند سطح کلسترول خون را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
2. بیماری های قلبی را تقویت می کند
نوع چربی های غیراشباع موجود در تخمه آفتابگردان می تواند کلسترول بد را از بین ببرد و ممکن است تاثیر مثبتی بر سلامت قلب داشته باشد و تخمه آفتابگردان حاوی چندین آنتی اکسیدان است که از بدن در برابر رادیکال های مضر محافظت می کند و از مشکلات مربوط به قلب جلوگیری می کند.
نوع کمیاب ویتامین به نام فولات می تواند به خلاص شدن از شر موادی که می تواند خطر ابتلا به چندین بیماری قلبی عروقی را افزایش دهد کمک کند و طبق مطالعه ای در هاروارد، افزایش مصرف فولات به طور طبیعی می تواند احتمال بیماری قلبی را کاهش دهد.
3. بافت های آسیب دیده را ترمیم می کند
یکی از بزرگترین درشت مغذی ها، پروتئین، در ایجاد تمام سلول های بدن از پوست گرفته تا اندام های داخلی و ماهیچه ها نقش دارد و نوع پروتئین موجود در تخمه آفتابگردان اسید آمینه ای تولید می کند که برای ایجاد، حفظ و تثبیت تمام بافت های آسیب دیده لازم است.
یک مطالعه تحقیقاتی نشان میدهد که پروتئین میتواند برای تقویت سلامت جسمی و ذهنی و همچنین ساخت ماهیچههای بدون چربی بسیار مهم باشد و بزرگسالان مسن که می خواهند به طور منظم پروتئین مصرف کنند، باید تخمه آفتابگردان را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنند.