در طب عامیانه برای تسکین سرفه، سرماخوردگی و آب مروارید استفاده می شود، مطالعات نشان می دهد که پیاز سفید جیرفت دارای خواص ضد باکتریایی ارزشمندی در برابر اشریشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا و استافیلوکوس اورئوس است.
علاوه بر این، پیازهای قدیمی تر و ذخیره شده قوی تر به نظر می رسند. بار دیگر، به نظر میرسد که کورستین در اینجا ارزشمند است، زیرا این قدرت را دارد که از رشد هلیکوباکتر پیلوری و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) جلوگیری کند.
آیا پیاز برای همه بی خطر است؟
آلرژی به پیاز نادر است، اما برخی افراد به پیاز حساسیت دارند. در نتیجه، کسانی که آلرژی دارند ممکن است مشکلات گوارشی از جمله سوزش سر دل و باد را تجربه کنند. پیاز حاوی FODMAPs، نوعی کربوهیدرات و فیبر است که برخی افراد معتقدند دستگاه گوارش آنها نمی تواند آن را تحمل کند.
نحوه انتخاب و ذخیره سازی
پیازهای گلوب باید تمیز و سفت و دارای پوست خشک و صاف باشند. از پیازهایی با ساقه بذر توسعه یافته و پیازهایی که علائم پوسیدگی دارند خودداری کنید. پیازها را باید در دمای اتاق، دور از نور روشن و در مکانی با تهویه مناسب نگهداری کنید.
آنهایی که طعم تندتری دارند، مانند پیاز زرد، بیشتر از آنهایی که طعم شیرینتری دارند، مانند پیاز سفید، ماندگاری دارند، زیرا ترکیباتی که طعم تند ایجاد میکنند، نگهدارندههای طبیعی هستند. همه پیازها باید دور از سیب زمینی نگهداری شوند، زیرا رطوبت و گاز اتیلن خود را جذب می کنند و باعث می شوند سیب زمینی راحت تر فاسد شود.
پیاز پخته شده را در کاسه یا ظرف فلزی نگهداری نکنید، زیرا باعث تغییر رنگ آن می شود. یخ زدن پیازهای خرد شده باعث میشود تا بیشتر طعم خود را از دست بدهند.
ترکیب آلیل سولفات که با قرار گرفتن سلول های پاره شده پیاز در معرض هوا تولید می شود، مسئول تولید اشک است. برای کاهش تولید این ترکیب، پیازها را قبل از برش به مدت 30 دقیقه سرد کنید تا فعالیت آنزیم کاهش یابد.